Tuesday, 28 June 2011

1st Tutorial : Melajukan Open Pages Facebook

Assalamualaikum !



winkwink - nie first time afie nak buat tutorial . . bukan tutorial untuk blog tapi untuk facebook . . berguna jugak kan ? kalau rasa tak berguna , sila berambus keluar dari sini yer . . kalau nak kutuk pun , silakan . . afie tak kisah asalkan afie bahagia . .

okay . . kalau korang nak tahu about tutorial nie , ia melajukan sistem processing untuk open pages facebook . . kebiasaannya , kalau korang nak buka facebook nie , kekadang lambat jugak kan ? so , kalau korang install facebook clear nie , bila korang nak ber'facebook' , ia jadi laju laa . . okay , before that , kalau korang nak install , pastikan korang menggunakan browser google chrome okay ! kalau sebelum install , facebook lambat loading sebab adds tu terlalu berat . .

step 1 : install facebook software


step 2 : then , log in semula facebook korang



step 3 : bila dah ikut step seperti di atas , maka , siaplaa semuanya . . tapi kalau nak guna seperti facebook sediakala , just click new tabs -> icon spanar -> tools -> extensions


step 4 : selepas click extensions , anda just click uninstall


winkwink - mudah aje kan ? so , dah siap ! afie guna facebook software yang baru sebab best . . laju aje . . tak payah afie nak menunggu sangat . . . :)





click like and leave your comment here

4 pengkritik professional:

ツCik Ch0kiEツ said... [Reply]

wahh wahh :) kak fie thank bub share.
nice tuto. kak fie, kak fie
miza ad benda nk tny.. mcm mana nak wat gambo macam kak fie tu ?terus membesar ?

Nur Afie said... [Reply]

@ツCik Ch0kiEツ winkwink - welcome miza . . nak tahu ke ? hehehe . . nanti kak fie buatkan tutorial okay ! :)

cik kacak said... [Reply]

hehe , nice . thank you share ;)

Nur Afie said... [Reply]

@cik kacak winkwink - most welcome . .

Post a Comment


ShoutMix chat widget
Copyright©Segala yang tercatat adalah hak milik terpelihara . By Nursyafiqa Hasnan