Saturday, 18 June 2011

Cerewet

Assalamualaikum !

winkwink - selamat pagi blogger ! hari nie afie nak update blog pasal cerewet . . setiap orang mesti ada sifat cerewet tu kan ? jangan cakap tak ada . . sifat cerewet tu seperti perangai yang melampau-lampau yang boleh menyebabkan orang lain menyampah *rasanya dah betul apa yang afie cakapkan nie . . :xDD

kalau orang yang cerewet nie , macam-macam ada kan ? contohnya , mak mertua yang cerewet . . memang susah laa kita nak berbaik . . hahaha . . kalau menantu sulung dapat mak mertua yang cerewet . . confirm ! banyak laa yang kena complain . . biasanya kalau mak mertua datang rumah kan . . mesti pertama sekali yang mak mertua cerewet nie buat ialah survey . . rumah kemas atau tak , baju basuh dengan bersih atau tak , pandai masak atau tak . . kadang-kadang sampai cara lipat baju pun jadi satu isu pada mak mertua yang cerewet *minta jauh mak mertua macam nie . .

pelanggan . . pelanggan nie cerewet jugak kan ? biasa laa . . perangai manusia yang macam nie . . apatah lagi sekarang kalau dalam sesuatu perniagaan , ayat nie selalu diguna pakai CUSTOMER ALWAYS RIGHT . . hahahaha . . memang si pelanggan nie akan buat banyak hal laa . . banyak cari masalah . . biasanya berlaku at hotel mewah . . siap laa staff at hotel tu layan perangai si pelanggan tu . . kalau afie jadi staff at hotel tu , dah lama afie bagi penyepak !

winkwink - banyak lagi laa orang cerewet nie . . contoh , boss yang cerewet . . sibuk menyusahkan secretary . . salah sikit , melenting tak tentu pasal . . kadang-kadang , si isteri yang cerewet lagi laa . . cerewet bab pemakanan . . habis laa si suami tu . . tapi kalau si suami yang cerewet , memang best . . tapi best ke ? entah laa . . pakaian memang si suami akan basuh sendiri . . kononnya takut baju rosak kalau si isteri yang basuh . . ceh !



click like and leave your comment here

2 pengkritik professional:

Syazwan said... [Reply]

saya verewet dalam memilih makanan dan pakaian ;)

Nur Afie said... [Reply]

@Syazwan aik ! cerewet jugak ? hahaha . . same with me . . cerewet bab pemakanan . .

Post a Comment


ShoutMix chat widget
Copyright©Segala yang tercatat adalah hak milik terpelihara . By Nursyafiqa Hasnan