Thursday, 23 June 2011

Ponteng ? Tak !

Assalamualaikum !

winkwink - dah masuk waktu zohor . . cepat aje afie update blog nie kan ? orang lain still at sekolah tapi afie dah mainkan jari-jemari afie atas keyboard nie . . hehehe . . chop ! apa maksud tittle entry hari nie eakh ? ponteng ? siapa ponteng ? *banyak tanya betul afie nie kan ? :xDD

actually , tak ada siapa yang ponteng pun . . sebab afie kan budak baik *baik ke ? tolong jawab encik zaki . . okay . . sebenarnya sekolah afie hari nie ada buat latihan kawad ke apa entah bagi semua unit beruniform . . afie pun tak tahu sebab afie tak terlibat . . so , pengetua pun dengan baik hati bagi student balik awal iaitu pukul 12.50tengah hari . . sepatutnya balik pukul 1.30petang *sayang pengetua afie sebab baik . . 

winkwink - tadi afie tak ada kerja sekitar pukul 11.50pagi . . so , afie pun ajak kawan afie balik sebab bosan duduk at sekolah . . kawan afie pun cakap okay jugak sebab dia nak pergi kedai pulak . . kami berdua dengan muka sucinya pergi turun dari blok kelas and menuju ke garaj motor . . :)

oh no ! ada abang-abang form6 tiga orang sebelah motor afie . . but afie buat don't know aje . . malas nak tengok muka abang-abang tu semua *kononnya . . tetiba ada salah seorang tegur afie . . :-

abang form6 I : eh . . awak nak pergi mana nie ? (dengan suara yang manja sambil tersenyum manis)
afie : pergi mana lagi ? balik laa . . (dengan suara kasar sambil menjeling)
abang form6 II : awak tahu tak pengetua bagi balik pukul berapa ?
afie : yes . . i know laa . . pukul 12.50 kan ? so what ?
abang form6 III : tahu pun . . dah tu apa lagi ? pergi masuk kelas !
afie : apa hak awak nak halang saya ? awak sendiri datang menumpang at sekolah nie . . ada hati nak halang saya . .
abang form6 I & II : bisa betul laa mulut budak nie . .
afie : kurang asam jawa betul kepala otak awak yer . .
abang form6 III : aish . . marah nampak ?
afie : balik laa awak semua . . menyemak aje . . (terus menjeling tajam)

WTF ! teruk betul laa abang-abang tu kan ? bikin panas hati aje . . dah laa kawan afie diam aje . . huh ! afie tak ponteng okay . . afie just balik awal . . abang-abang tu kata at afie . . padahal dorang pun sama laa . . masa afie keluar pagar sekolah , dorang semua pun balik jugak . . bak kata pepatah "mengata dulang paku serpih , kata orang dia yang lebih" *betul ke peribahasa afie nie ? . . 



click like and leave your comment here

0 pengkritik professional:

Post a Comment


ShoutMix chat widget
Copyright©Segala yang tercatat adalah hak milik terpelihara . By Nursyafiqa Hasnan